България ще бъде домакин на ежегодното съвещание на Съвета на мениджърите на национални антарктически програми

https://mreja.bg/jalto/balgariya-shte-bade-domakin-na-ezhegodnoto-saveshtanie-na-saveta-na-menidzharite-na-nacionalni-antarkticheski-programi/57350 Mreja.bg
България ще бъде домакин на ежегодното съвещание на Съвета на мениджърите на национални антарктически програми


Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще открие утре ежегодното съвещание на Съвета на мениджърите на Национални антарктически програми (COMNAP). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Форумът ще започне в 9.00 часа в Гранд хотел Пловдив и ще продължи четири дни. България бе избрана за домакин заради международно признатите й успехи в изследването на Антарктида, се посочва в съобщението.

На събитието ще присъстват 175 делегати от 30 постоянни и 6 асоциирани държави от цял свят. Те ще обсъдят предстоящия полярен сезон с кораби и самолети, както и координацията и сътрудничеството между националните антарктически програми.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.