България и Северна Македония ще си сътрудничат в борбата срещу трафика на хора

https://mreja.bg/jalto/balgariya-i-severna-makedoniya-shte-si-satrudnichat-v-borbata-sreshtu-trafika-na-hora/56950 Mreja.bg
България и Северна Македония ще си сътрудничат в борбата срещу трафика на хора


Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще подпише Протокол за сътрудничество между правителствата на България и Северна Македония в областта на борбата с трафика на хора. От страна на Северна Македония документът ще бъде подписан от Оливер Спасовски - вицепремиер и министър на вътрешните работи. Официалното събитие ще се състои във вторник, 23 юли, в Охрид.

Протоколът предвижда сътрудничество по линия на подкрепа и закрила на жертвите на трафик на хора, обмен на опит между компетентните институции на двете страни, провеждане на общи информационни и разяснителни кампании за предотвратяване на трафика, провеждане на обучения и координирани действия при рефериране, подкрепа и грижа за жертви на трафик.

Текстът на документа беше съгласуван между двете страни през юни по време на посещение на българска делегация в Скопие.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.