Аврамова: Ще ремонтират пътя преди Рилски манастир заради срутване на земни маси

https://mreja.bg/jalto/avramova-shte-remontirat-patya-predi-rilski-manastir-zaradi-srutvane-na-zemni-masi/64777 Mreja.bg
Аврамова: Ще ремонтират пътя преди Рилски манастир заради срутване на земни маси


Заради срутващи се земни маси пътят, който е непосредствено преди Рилски манастир, е включен в аварийната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ за 2019 г. За него е изготвен проект за укрепителни и обезопасителни работи. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на днешния парламентарен контрол.

Индикативната стойност е 6 457 500 лв., посочи Петя Аврамова. Обектът ще бъде финансиран от бюджета на АПИ. Тези пари включват както строително-монтажните работи, така и проучвателно-проектантските дейности, предаде БТА. 

Ще бъдат извършени архивни, полеви, лабораторни, инженерно-геоложки и гео-технически проучвания. За участъка вече е направено задание за проектиране, което през август е утвърдено. Целта е да бъде изработен технически проект и да бъде издадено разрешение за строеж. Предстои да бъде обявена процедура за избор на консултант, уточни регионалният министър.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.