Атака с хладно оръжие край Лион, има убит и ранени, арестуван е афганистанец (Обновена, видео)

https://mreja.bg/jalto/ataka-s-hladno-orazhie-kray-lion-ima-ubit-i-raneni-arestuvan-e-afganistanec-obnovena-video/59153 Mreja.bg
Атака с хладно оръжие край Лион, има убит и ранени, арестуван е афганистанец (Обновена, видео)


Френската полиция задържа афганистански гражданин след нападение с хладно оръжие край Лион, при което загина един човек, а девет бяха ранени, предаде Асошиейтед прес, като се позова на властите.

Причината за нападението при метростанция в лионското предградие Вилюрбан остава неясна. Нападателят е 33-годишен афганистанец, кандидатстващ за убежище във Франция, каза полицейски служител, предава БТА.

Задържаният мъж предоставил противоречива информация на полицията, но нападението, изглежда, не е свързано с тероризъм, заявиха представители на властите.

Жертвата е 19-годишен мъж. Не е ясно дали той е познавал нападателя, каза полицията. Според властите трима от пострадалите са в критично състояние.

Първоначално беше предприето издирване на втори нападател, но полицията по-късно установи, че задържаният мъж е главният заподозрян, казаха представители на властите.

Органите на реда продължават да издирват възможни съучастници.

Засега не е поискано националната антитерористична прокуратура да участва в разследването. Служител от местната администрация в Лион каза, че националните сили за сигурност не участват в издирването, в което са се включили десетки местни полицейски служители и хеликоптер.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.