Асеновград пред дилема за градския стадион - реновиране или строеж на нов

https://mreja.bg/jalto/asenovgrad-pred-dilema-za-gradskiya-stadion-renovirane-ili-stroezh-na-nov/76234 Mreja.bg
Асеновград пред дилема за градския стадион - реновиране или строеж на нов


Община Асеновград провежда обсъждания по отношение дали да бъде изграден нов стадион или да се инвестира в досегашния - "Шипка". Причина за колебанията са, че няма възможност всички спортни съоръжения, заложени в започнатия проект за реновиране на досегашния стадион, да бъдат събрани на площта му. Идеята е да бъде построен нов спортен комплекс, който да е разположен на общински имот - срещу бившето АПК (на разклона между Асеновград и селата Болярци и Козаново).

Площта там е подходяща за подобна цел, като ще има място за стадион, спортни съоръжения, трибуни, паркинг, резервен терен, на който да се подготвят младите кадри, съблекални, има достъпна инфраструктура, градски транспорт и т.н. Ситуацията със стадион "Шипка" в момента е доста сложна. Той е започнал от 62 декара, когато е бил ситуиран като спортно съоръжение, а в момента площта му е почти наполовина по-малко.

"Неприятното е, че на така нареченото "малко игрище" в зоната има рестутиционни претенции, които са реализирани. Те са почти в центъра на игрището и заради това то не може да осъществява своите функции на резервен футболен стадион", каза кметът на Асеновград д-р Христо Грудев. Той уточни, че самото игрище на "Шипка" е в най-добро състояние в сравнение с всичко останало - спортна база, входове, седалки.

Освен това, са изградени тенис корт и игрище, които са отдадени под наем на инвеститори. Поради тази причина е ограничен теренът за ползване на спортни цели - футбол, лека и тежка атлетика и други. В заключение Грудев посочи, че в момента се водят обсъждания със специалисти как да се постигне максимално оптималният вариант, за да може Асеновград да възвърне старата си спортна слава и децата да има къде да тренират в подходящи условия.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.