Албена Михова няма любима роля, иска да изиграе всичко

https://mreja.bg/jalto/albena-mihova-nyama-lyubima-rolya-iska-da-izigrae-vsichko/74410 Mreja.bg
Албена Михова няма любима роля, иска да изиграе всичко


Показа, че е добра и в комедийните роли, и като певица

Албена Михова е сред любимите комедийни актриси на България. Телевизионните зрители я припознават с ролите в “Хъшове”, “Шоуто на Слави”, “Господари на ефира” и “Пълна лудница”, както и с образа на полицайка в сериала на Нова тв “Полицаите от края на града”. Театралните почитатели вероятно вече са я гледали и харесали в “Изневери в повече”, “Скъперникът”, “Балкански синдром”, “Чудесна неделя за пикник” или “Приятелки мои”. Не може да се изброят всичките ѝ невероятни превъплъщения като актриса. А наскоро с участието си в мистериозното предаване “Маскираният певец” доказа, че и като певица е много добра. Ето кои са 7-те любими неща на Албена Михова.

1. Синът ѝ Мартин

“Много го обичам, той ми е любим и се занимавам с него, когато мога. По всякакъв начин му помагам да се развива, защото той учи за актьор в НАТФИЗ и използваме времето да се забавляваме - нещо, което е много важно и рядко вече имаме възможност”, казва актрисата. Зрителите познават Мартин Желанков от ролята му в сериала “Ние, нашите и вашите” на Нова тв, в която той бе в ролята на Мартин. Забавленията им са предимно в гледане на филми, разговори вкъщи, разкази, смешки, имитации. “Ние сме си актьори нонстоп”, обяснява Михова. 

2. Кучето Рамбо

Домашният любимец на Албена Михова е второто любимо нещо в класацията ѝ. То е йоркшир - много сладък, “обаче има склонност към самоубийство”. “Онзи ден пак е изял някакви връзки на обувки. Когато ме няма, буквално страда и отмъщава на нещо мое - опитва се да покаже, че съм го изоставила в този момент, и да драматизира възможно най-много. Имам го от почти 2 години”, казва с усмивка тя. “Вчера пътува с мен до Хасково, за да не направи нещо, докато ме няма, тъй като синът ми няма време да го гледа. Сега трябва и кучето да пътува с мен”, оплаква се през усмивка комедийната актриса. 

3. Пържените картофи

Това е любимото кулинарно изкушение на актрисата и педагог - пържените картофи. Обича ги във всичките им разновидности. “Любими са ми сладките картофи, но не ги купувам често, защото са доста калорични, а и излизат скъпо. Правя ги за по-специални вечери. Предпочитам да ги приготвям на тиган”, казва тя и уточнява, че стават много по-вкусни от тези във фритюрник. Но без кетчуп, мрази го. А фритюрника занесла в къщата, която отскоро има. 

4. Децата от актьорската ѝ школа

От години Албена Михова има своя актьорска школа, с която много се гордее и неслучайно са в списъка на най-любимите ѝ неща.

“Всяка неделя ми сервират по някоя изненада - дали ще дойдат, или няма да дойдат. Но хората си имат живот, който ти не можеш да спреш, не може да ги задължиш да бъдат при теб постоянно. Въпреки всичко при мен има деца, които са упорити и им харесва, и аз много им се кефя - пеят, играят, вече са на тема “Скечове”, казва Михова. В школата ѝ учениците минават през всички актьорски жанрове. Тя пък с голямо желание се занимава и с неща, далеч от педагогиката и актьорството - шие костюмите им, прави декорите. “И това е начин да се докоснеш до професията на друг човек”, казва Михова. 

5. Новата къща в Троян

“Всичко, каквото вземам и правя, е за там. Тя вече ми е едно от любимите неща, защото ми е била мечта”, обяснява актрисата.

Това е къща на 100 години от турско време със своя история.

“Но това не значи, че всички са се крили в моята къща”, уточнява Михова.

6. Пеенето

Албена Михова обича да пее, а наскоро това стана ясно и от участието ѝ в предаването на Нова тв “Маскираният певец”. Тя се кри зад образа на Лъва. Заради страхотното ѝ представяне след отпадането на Михова много нейни фенове ѝ пращаха съобщения, рисунки и писма. “Съвсем нормално си пяхме, не бих казала, че съм показала кой знае какви гласови данни там. Аз съм била певица, преди да стана актриса, но повечето хора не го знаят, затова си мислят, че е голяма изненада, че пея. Колегите около мен обаче не се възхитиха чак толкова. Най-гадното е, че ако участваш в такова предаване, колегите от театъра не те поздравяват.”

Но пък от публиката е възхитена. Михова обича професията си заради многото нюанси, които има - “може да озвучаваш филми, да снимаш, да играеш в театъра на живо, да водиш, да играеш кабаре”, изброява тя и обяснява, че не е никак лесно да овладееш тези неща. 

7. Театърът

“Той не е на първо място само защото семейството ми е преди него. Аз не съм кариеристка и си харесвам живота”, заявява Михова. Въпреки това театърът е нещо, без което не може. Преди да стане актриса, била детска учителка, но не ѝ било достатъчно емоционално. Нямало какво да прави, докато децата спят. Същевременно днес пак преподава в школата си.

Иначе живее за това да си свърши добре работата на сцената и накрая да излезе под бурните аплаузи на публиката. “Постоянно ме спират хора, снимат се с мен, харесват ме, казват, че съм земна. Много ме кефи това, значи съм успяла, така че да оставя името си в устите на хората, което за мен е много важно. Не ме интересуват наградите, които се раздават постоянно, не ми е важно имам ли, нямам ли”, обяснява тя. Не брои ролите, които е изиграла, няма и любим образ. Във всяка роля влага нещо от себе си. Не мисли и върху въпроса за коя роля мечтае. “Всичко искам да изиграя”, казва с усмивка Михова. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.