Aктуализираха бюджета на Монтана с 1,2 милиона лева

https://mreja.bg/jalto/aktualiziraha-byudzheta-na-montana-s-12-miliona-leva/57073 Mreja.bg
Aктуализираха бюджета на Монтана с 1,2 милиона лева


Общинският съвет в Монтана актуализира бюджета на общината за 2019 г., съобщи председателят Иво Иванов. Заради събраните повече местни приходи годишната план-сметка се увеличава с 1,2 млн. лева.

До края на юни от данъци в общинската хазна са събрани 6 млн. лв. - с половин милион повече от същия период на миналата година. От такси са събрани 200 000 лв., от наеми на земя - 150 000 лева.

Съветниците са решили и за какво да бъдат използвани наличните допълнителни средства. За ремонт на читалището в с. Габровница се дават 80 000 лева. С 31 000 лв. ще бъде купена сграда за нуждите на читалището в с. Горно Белотинци. 18 400 лв. се предоставят за зарядна станция на 10 общински електровелосипеди. 6000 лв. ще бъдат изразходвани за барелеф на барон Притвиц, командвал руския отряд, освободил тогавашното село Кутловица през 1877 г., са решили съветниците.

Ако събираемостта на средства продължава да расте, възможна е още една актуализация на бюджета до края на годината, допълни Иво Иванов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.