9 милиона чуждестранни туристи са посетили Шанхай през 2019 г.

https://mreja.bg/jalto/9-miliona-chuzhdestranni-turisti-sa-posetili-shanhay-prez-2019-g/75585 Mreja.bg
9 милиона чуждестранни туристи са посетили Шанхай през 2019 г.


Предвижда се броят на чуждестранните посетители в Шанхай да достигне 9 милиона тази година. Най-големият град в Китай отчита стабилен ръст на годишна база при входящия туризъм, каза представител на местната власт, съобщава "Радио Китай".

С 8500 хотела, над 110 туристически атракции от първа и втора степен, повече от 200 музея и галерии, метрополисът се очаква да приеме и 160 милиона местни туристи до края на годината, каза Чън Мейхун, заместник директор на Шанхайското управление за култура и туризъм.

Този вторник администрацията подписа споразумение за стратегическо сътрудничество с авиокомпания „Чайна Ийстърн", един от най-големите въздушни превозвачи в страната. Целта е да се стимулира още повече входящия туризъм.

В рамките на споразумението управлението и компанията ще разработят повече международни въздушни маршрути и продукти, ще организират промоционални кампании и използват мултимедии и социалните мрежи за привличането на повече туристи от чужбина.

До момента мрежата на „Чайна Ийстърн" с център Шанхай покрива 1150 града в 175 държави и региона, като обслужва над 130 милиона пътници годишно.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.