41 милиона туристи са посетили Турция за 10 месеца

https://mreja.bg/jalto/41-miliona-turisti-sa-posetili-turciya-za-10-meseca/73655 Mreja.bg
41 милиона туристи са посетили Турция за 10 месеца


Турция е посрещнала 40 719 786 чуждестранни туристи през първите десет месеца на тази година, което представлява увеличение с 14,47 процента спрямо същия период на миналата година, предаде турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на съобщение на министерството на културата и туризма.

На първо място по брой на туристи в Турция през разглеждания период е Русия, като увеличението в броя на руските туристи спрямо същия период на предходната година е 16,94 процента. На второ и трето място по брой на туристи в Турция през първите десет месеца годината са съответно Германия и Великобритания, като броят на германските туристи е нараснал с 11,88 процента, а на британските - с 13,6 процента. На четвърто и пето място през разглеждания период са посетителите от България и Иран, предава БТА.

Броят на чуждите туристи в Турция през октомври е нараснал с 14,28 процента спрямо същия месец на предишната година и е бил 4 291 574 души.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.