3 години във фейсбук се появяват на... хартия

https://mreja.bg/jalto/3-godini-vav-feysbuk-se-poyavyavat-na-hartiya/58030 Mreja.bg
3 години във фейсбук се появяват на... хартия


Бизнесменът Александър Александров с оптимистична автобиография

Бизнесменът, меценат, филантроп и общественик Александър Александров издаде своята автобиография, разчупвайки редица клишета и традиционни похвати в жанра.

Заглавието подсказва изненадата - “Моите три години във фейсбук. Автобиография на оптимизма”.

Изключително активен, емоционален и откровен, Александров присъства в социалната мрежа, използвайки всички нейни медиаторски свойства и възможности.

Назрява идеята този дигитален свят, съществуващ във виртуалното пространство, да се обработи от автора, селектира и материализира върху книжния лист. Чрез дизайнерска работа специфичната фейсбук реалност се вплътнява все повече и повече, за да се “подчини” на класическата форма за общуване, възпитаване и внушаване на идеи - книгата. Една своеобразна рехуманизация на тази социална мрежа - истински реванш на книжния свят пред доминацията на www.

Резултатът е огромен “калейдоскоп”, събрал лични и семейни истории, сантиментални отклонения за любимата музика, групи и изпълнители, разкази в текст и снимки за множеството благотворителни каузи и дарителски акции, галерия от срещи и контакти с приятели, партньори и съмишленици, анализи и позиции по събития, важни за обществото и съвремието ни.

Не е нужно да започнеш четенето на “Моите три години във фейсбук. Автобиография на оптимизма” от първата страница. Спецификата на фейсбук профила позволява, независимо в кой раздел на книгата попаднете, много бързо да се разчете това, което провокира автора, характера и емоционалността му. Темите и кръгът на интереси са толкова разнообразни, че всеки би могъл да открие нещо и за себе си.

Издателският проект, освен всичко друго, предлага и полиграфическа работа на високо ниво, което прави книгата подходяща и за тези, които държат на елегантната визия.

Плановете на Александър Александров са приходите от автобиографията да се използват за благотворителната му дейност. Големи количества ще бъдат подарявани. Едни от първите, които получиха като дар оптимистичната книга, са състезателите от националния отбор по баскетбол на колички, които участват в европейското първенство, чийто домакин тази година е София. Фонд “Развитие” е генерален спонсор на проявата.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.