3 български тима в Топ 100 на вечната ранглиста на Шампионската лига

https://mreja.bg/jalto/3-balgarski-tima-v-top-100-na-vechnata-ranglista-na-shampionskata-liga/76013 Mreja.bg
3 български тима в Топ 100 на вечната ранглиста на Шампионската лига


Три български клуба попаднаха в Топ 100 на най-успешните европейски тимове, участвали в КЕШ/ШЛ. Това сочи обявената днес статистика на УЕФА за най-добрите европейски отбори, които са играли в най-комерсиалния клубен турнир от 1955-а до 2019 г. Тя е базирана на спечелени точки (б.а. всеки успех носи 2 т., а ревенството - една).

Най-напред от родните клубове е ЦСКА. Българският гранд заема 42-ото място. В 98 мача той е спечелил 98 точки. Любопитна подробност е, че по този показател армейците изпреварват тимове като Манчестър С (10 участия), ЦСКА М (15 участия), Фенербахче (26 участия), Спортинг (21 участия), Тотнъм (6 участия), Севиля (7 участия), Наполи (9 участия).

Другият ни гранд Левски е на 82-ата позиция. В 58 срещи той е взел 44 точки.

Пет места по-надолу е Лудогорец. Осемкратният шампион на България е с 39 точки в 44 двубоя.

Безспорният №1 в тази класация е Реал Мадрид. Десетката допълват Байерн, Барселона, Манчестър Ю, Ювентус, Милан, Ливърпул, Бенфика, Порто и Аякс.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.