21-годишният българин, който взе среброто по кану-каяк в Унгария: Целта са ми олимпийските квалификации

https://mreja.bg/jalto/21-godishniyat-balgarin-koyto-vze-srebroto-po-kanu-kayak-v-ungariya-celta-sa-mi-olimpiyskite-kvalifikacii/63696 Mreja.bg
21-годишният българин, който взе среброто по кану-каяк в Унгария: Целта са ми олимпийските квалификации


Ангел Кодинов спечели сребърен медал на 500 метра едноместно кану на Световното първенство в Сегед, Унгария. Българинът записа време от 1:54.49 мин. и изостана на по-малко от секунда от шампиона Себастиан Брендел от Германия (1:53.59 мин.). Кодинов дори бе на позиция за златния медал, но в крайна сметка бе изпреварен. Брозновото отличие остана за молдовеца Олег Тарновски (1:54.94 мин.), предаде NOVA. 

"Еуфорията отмина. Започвам подготовката за новия сезон. Това беше голяма стъпка, но е много трудно да се получи такъв резултат. Целта са ми олимпийските квалификации. Баща ми е винаги бил до мен и се справяме по най-добрия начин", каза пред камерата на "Здравей, България" Ангел Кодинов.

По-рано този месец пловдивчанинът Кодинов спечели два бронзови медала (на 1000 м и на 200 м едноместно кану) и на Световното първенство за младежи и девойки до 23 години в Румъния, превръщайки се в един от най-добрите на своята възраст. "Баща ми не е пропускал състезания в моята кариера. Това е доста голяма отговорност за мен и ще се опитам да спечеля квота за България следващата година. Нямам свободно време, когато съм в сезон", каза още състезателят ни по гребане.

"Трудно е да тренираш сина си. Това е един постоянен конфликт вкъщи, на тренировки, понеже децата не са склонни да взимат примери и да приемат всичко от родителите си. Използваме различни методи", заяви бащата и треньорът на Ангел Николай Кодинов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.