2 г. условно за водач, убил човек при катастрофа край Пазарджик

https://mreja.bg/jalto/2-g-uslovno-za-vodach-ubil-chovek-pri-katastrofa-kray-pazardzhik/74175 Mreja.bg
2 г. условно за водач, убил човек при катастрофа край Пазарджик


Окръжният съд в Пазарджик осъди на 2г. затвор, условно, жителя на Велинград А.А. след като го призна за виновен за предизвикване на катастрофа, при която умира човек.

В следобедните часове на 3 декември 2017г. подсъдимия навлиза със своя "Фолксваген" в лентата за насрещно движение на пътя Пазарджик -Пловдив , на моста на река Луда Яна. Вследствие на това колата му се блъска челно в насрещно движещ се автомобил, също "Фолксваген".

При жестокия удар на място умира водачът на втория автомобил П.П. от Пазарджик. Делото премина в условията на съкратеното съдебно следствие, след като обвиняемия изцяло призна вината си за катастрофата и убийство по непредпазливост.

Присъдата е с 4-годишен изпитателен срок, като осъдения няма право да управлява автомобил за срок от 3 години. Освен това А.А. трябва да заплати общо 200 хиляди лв. обезщетения на малолетното дете на починалия и негови близки, както и 11 хиляди лв. разноски по делото. Присъдата може да се обжалва пред пловдивския апелативен съд.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.