18 000 гости на „Аполония”

https://mreja.bg/jalto/18-000-gosti-na-apoloniya/58065 Mreja.bg
18 000 гости на „Аполония”


Най-награждаваното българско вино Kabile на "Вила Ямбол" за трета поредна година подкрепя артфеста в Созопол

Най-малко 18000 гости се очаква да посетят събитията по време на 10-дневния артфестивал Празници на изкуството „Аполония“. Тази година той започва на 29 август и ще продължи до 7 септември, като включва над 70 събития във всички жанрове.

За трета поредна година феста подкрепя най-награждаваното българско вино на международни конкурси Kabile на „Вила Ямбол“. Серията е създадена в знак на почит към наследството и традициите още от времето на траките и е кръстена на античния тракийски град Кабиле, който се намира до винарната. „Созопол е пресечна точка на древното и съвременното, точно както са и нашите вина“, коментират от избата.

Със специална дегустация на Kabile ще започне голямото откриване на 35-ото издание на феста със спектакъла на най-престижната българска съвременна танцова трупа – балет „Арабеск”.

Акцент в програмата е първият майсторски клас на оперната певица Александрина Пендачанска. Той ще се проведе от 25 до 30 август. Всички активни участници ще получат диплома за успешно приключване на майсторския клас и ще се включат в официалния концерт на оперната прима на 30 август в Созопол, който ще бъде подкрепен със специална дегустация на Kabile.

Отново с чаша вино в ръка гостите ще се насладят на изпълнението в танго цикъла „Четирите годишни времена на Буенос Айрес“ от Астор Пиацола на 31 август. Именно Пиацола е автор на известното танго от филма „Усещане за жена“ с емблематичното изпълнение на Ал Пачино.

Вино ще се опитва преди спектаклите „Празникът“ на Явор Гърдев на 1 септември и „Любовникът“ с участието на Деян Донков на 5 септември.

Специална игра с награди за публиката са приготвили от „Вила Ямбол“ за премиерата на втория албум на маестро Живко Петров на 30 август. На 5 септември концертът на биг бенда на БНР също ще бъде подкрепен от серията вина. С концерти на „Аполония” ще се представят емблематичните български групи БТР, ФСБ, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”.

Марката Kabile е най-награждаваната на световни конкурси. Само от началото на тази година вината са спечелили 20 отличия. Седем от тях са от престижния Vinalies Internationales 2019 във Франция. На пътуващия международен конкурс Mondial de Bruxelles наградите са четири. На Los Angeles International Wine Awards „Вила Ямбол“ спечели осем приза за марката Kabile, от които три златни. От International Wine Challenge 2019 серията има едно бронзово отличие.

През 2017 г. Kabile Мавруд и Кaберне Совиньон грабна три златни медала от три международни конкурса, което е уникален успех за български продукт.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.