16 майстори от 9 страни показват 32 акварела

https://mreja.bg/jalto/16-maystori-ot-9-strani-pokazvat-32-akvarela/64104 Mreja.bg
16 майстори от 9 страни показват
32 акварела


Галерия “Нюанс” е домакин на международна изложба на световни творци - тайната е какво може да се направи само с вода - всичко

16 световноизвестни майстори на акварела от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция гостуват с по 2 свои творби в столичната галерия “Нюанс” (ул. “Денкоглу” 42).

На 11 септември там се открива Международната изложба - акварел.

Всички участници са членове на различни международни акварелни организации (American Watercolor Society, National Watercolor Society, Royal Watercolour Society, Royal Institute of Painters in Watercolours) и редовно участват в международни фестивали и изложби. (Ако надникнете в сайта на галерията и прочетете историята на творческия път - ще ахнете от невероятния избор на участници в изложбата).

Акварелът е

техника, която

не позволява грешки

Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в острореалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен. До 29 септември в галерия “Нюанс” ще имате удоволствието да се насладите на една изложба, която улавя широк спектър от техники и сюжети, а чрез тях представя на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници.

На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще проведе тур в галерията, където ще разкаже за всеки изложен автор и неговите картини. Евгения като съосновател на творческа група Art-Holidays лично работи със световни майстори на акварела, организирайки техните майсторски класове и изложби в Русия, България, Испания и Италия. Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, тя ще направи интересно и различно представяне.

Галерия “Нюанс”

ще предложи

лимитиран брой

каталози

за изложбата, които ще могат да се купят.

Ценителите ще имат възможност да получат автографи на някои от художниците, които ще присъстват лично на откриването.

В сайта на галерията са поместени кратки биографии на всички творци и някои техни произведения, от които се виждат безкрайните възможности на акварела. А и суперпрециззния подбор на авторите в изложбата

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.