105 нови кашпи поставят в Благоевград

https://mreja.bg/jalto/105-novi-kashpi-postavyat-v-blagoevgrad/57385 Mreja.bg
105 нови кашпи поставят в Благоевград


Общо 105 нови кашпи, аранжирани с многогодишна растителност, ще красят Благоевград. Те ще бъдат поставяни поетапно на различни места в областния център. Част от тях ще бъдат самостоятелни, а други ще бъдат подредени в композиции. Сред местата, на които ще има нови кашпи са пространствата около сградите на Американски университет, Община Благоевград, пощата, Съдебна палата, Дом на младостта, пл. "България" и мостът между пл. "Македония" и кв. "Вароша".

Поставянето на кашпите ще започне в началото на месец август.

Те са изработени от бетон с различна височина и вместимост.

Голяма част от съдовете за цветя в Благоевград към този момент са захабени и повредени. Именно заради това кметът д-р Атанас Камбитов инициира подмяната им.

Община Благоевград апелира за отговорно поведение и опазване на общинското имущество. В случай на нередности, сигнали могат да бъдат подавани на "Горещата линия" на Общината – 073/88 44 34, в работно време, дежурния телефон 073 88 44 06, както и на тел. 112.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.