Мрежа

Извънредно: Военен самолет се разби в жилищен блок в Русия

Катастрофата е станала в Краснодарски край, град Ейск

0 322

Боен самолет, най-вероятно изтребител се е разбил в жилищен блок в град Ейск, Краснодар. 9 етажният блок е обхванат от огромно огнено кълбо. Очевидци разказват, че тя гори от първия до последния етаж, към мястото на инцидента пристигат пожарни и линейки от целия град, вдигнати са хеликоптери. На мястото се чуват силни експлозии, които най-вероятно са от въоръжението на самолета.

Поне 17 апартамента са увредени от сблъсъка.

Към момента няма официална информация за пострадали и загинали. Агенция ТАСС предава, че катастрофата най-вероятно е причинена от пожар в двигателя на самолета. Пилотите са успели да катапултират преди сблъсъка. Към момента, като вероятна причина за инцидента се посочват влезли птици в двигателя, което е чест проблем при полетите на самолети и може да доведе до увреждане и запалване на двигателите.

Агенция РИА съобщава, че катастрофиралият самолет е изтребител Су-34, който е изпълнявал бойна тренировка, като е излетял от военно летище в района.

Кадрите от катастрофата обикалят социалните мрежи, като предизвикат множество коментари и въпроси.

Губернаторът на краснодарска област е на мястото на инцидента, той информира, че всички аварийни служби от региона са вдигнати на крак, като по последна информация пожарът е обхванал над 2 декара площ.

Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 81 − 77 =