Мрежа

Изненада: Путин стреля със снайпер, вижте по какво

Руският президент провери лично как върви мобилизацията и подготовката на войниците

0 1 606

Президентът на Русия посети лично военния полигон в Рязанска област. Той е отишъл на място, за да види как протича процесът по мобилизиране на войниците и тяхната подготовка. Също така неговата поява, главнокомандващия на въоръжените сили е вдигнал духа на войниците.
На полигона той е станал свидетел на цялостната подготовка на войниците, като са проведени учения по огнева, тактическа, медицинска и инженерна дейност. Войниците демонстрирали пред президента и умения по близък ръкопашен бой с пълно бойно снаряжение.
Министърът на отбраната Сергей Шойгу е докладвал там на Владимир Путин за ситуацията около военните действия.
Именно на военния полигон Путин е посетил и тактическо стрелбище, в което се тренират войниците на стрелба в всякакви условия. Провежданите обучения са от военни, преминали през реални военни действия.
Президентът е тествал стрелба с известната пушка Драгунов, като е произвел няколко изстрела с нея.
По официалната информация обучението се провежда интензивно и всеки мобилизиран войник ще премине тренировъчна стрелба с най-малко 600 изстреляни патрона и 5 гранати.
От един месец в Русия е обявена мобилизация в следствие на президентски указ, като според властите запасняците ще се използват за охрана на 1000 километровия фронт и други територии в Украйна.
Източник: dir.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 70 − 64 =