Мрежа

Изненада: Българска билка се оказва най-силният антибиотик, ето коя е

Билките и народната медицина се практикуват от памтивека, като все още много хора им се доверяват

0 750

Всички знаят за лечебните свойства на определени билки е, че са използвани от хилядолетия за лечение на всякакви болести. Също така се използват и за подсилване на имунитета особено в зимния период, когато човек получава по-малко витамин Д и е подложен на повече рискове за здравето.

Въпреки, че билките се смята, че са използвани основно в миналото, това не е така. Те са в основата на здравната индустрия и днес, като учени не спират да правят ги изследват и да откриват нови свойства.

За щастие в България сме привилегировани и тук е едно от най-големите разнообразия от „природната аптека“. Сред множеството билки обаче има една, която засенчва останалите с изключително силното си въздействие, дори и антибиотиците.

Тя е познатата ни Лайка, която има множество полезни действия – помага за успокояване, за болкоуспокояващо, антисептично и други. Лайката я познаваме всички, като още от деца я знаем, като лековита и вкусна билка, когато е приготвена на чай.

В нея дори има натурални масла, които лекуват и кожни проблеми, дихателни пътища, проблеми със ставите и е с почти универсално предназначение.

Експерти съветват при болки в гърлото и настинки да се прави гаргара с лайка и също инхалация.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 7 + 1 =