Мрежа

ИТН с нова атака по Кирил Петков: Опитва се да ни отмъкне още хора!

0 1 071

ИТН продължават с атаките по премиера Кирил Петков и партията му, видя Мрежа.

Хората на Слави Трифонов заявиха, че опитите да бъдат отмъкнат техни народни представители продължават. По думите им още техни депутати, освен вече известните пет, са получили предложения да напуснат, за да подкрепят управляващите и по този начин да спасят кабинета.

Обвинението беше хвърлено от депутата на ИТН Станислав Балабанов, който заяви, че още поне петима техни представители са получили обаждане от министър-председателя.

„Министър-председателят продължава да звъни, да се моли, да предлага, да заплашва“.

„На повече от 5 човека се е обаждал, каза Балабанов в отговор на въпрос и добави: „Споделят, оплакват се, но заявяват категоричната позиция, че ще останат част от нашата парламентарна група“.

Както добре знаете, по-рано днес Петков обяви, че правителството се нуждае от още седем депутати, за да си гарантира мнозинство и да успее да закрепи коалицията, от която ИТН се отказаха. Премиерът е категоричен, че партията му не предлага нито постове, нито пари в замяна на подкрепата за тях.

В този контекст е повече от любопитно да видим дали оставката на спортния министър Радостин Василев ще бъде приета след като стана ясно, че той първи напуска ИТН. И днес се нахвърли с доста силни думи и обвинения към Слави Трифонов и Тошко Йорданов.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 1 + 1 =