Мрежа

Хилари Клинтън с почетен пост в северноирландски университет

0 108

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе назначена за следващия канцлер на водещия университет на Северна Ирландия – Университетът на кралицата (Куинс Юнивърсити) в Белфаст, който я приветства като международно признат лидер и вдъхновяващ модел за подражание, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Клинтън, която бе удостоена с титлата „доктор хонорис кауза“ от университета през 2018 г. ще стане първата жена, заемаща церемониалния пост с петгодишен мандат.

„Държавният секретар има значителен принос за Северна Ирландия и като международно признат лидер ще бъде невероятен застъпник и вдъхновяващ ролеви модел за университетската общност“, заяви Стивън Прентър, председател на академичния съвет.

„Клинтън от години е ангажирана с мира, стабилността и икономическото възраждане на Северна Ирландия – като държавен секретар тя се фокусира върху икономическото развитие, за да подкрепи изграждането на силна и конкурентна Северна Ирландия, и като Първа дама има съществен принос в северноирландския мирен процес“, се казва в изявлението на университета.

Клинтън заяви, че за нея е „голяма привилегия да стане канцлер на Университета на кралицата, към който по думите й „изпитва голяма привързаност“ и с който през годините е установила „силна връзка“. „Университетът печели международно признание за своите изследвания и влияние и аз съм горда да бъда негов посланик и да помагам за по-нататъшното изграждане на репутацията му за високи постижения“, добави тя.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 20 = 24