Мрежа

Говорителят на Ердоган призова света да подкрепи турската операция „Извор на мира“

1

Турският президентски говорител Ибрахим Калън подчерта, че Турция воюва не срещу кюрдите, а срещу терористите от Кюрдската работническа партия /ПКК/ и от ДАЕШ /арабски акроним на „Ислямска държава“/, съобщава турският телевизионен канал НТВ, като се позовава на изявление на Калън в Туитър,

Калън посочи, че целта на турската операция в Северна Сирия е прочистване на границата и осигуряване на надеждно завръщане на бежанците по домовете им. Той призова света да не се поддава на заблудите на ПКК/СЗН, а вместо това да подкрепи Турция, предава БТА.

Турция започна на 9 октомври операция „Извор на мира“, като обяви, че тя е насочена срещу сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа /СЗН/, която според Анкара е свързана с нелегалната Кюрдска работническа партия /ППК/, както и срещу терористите от „Ислямска държава“.

Тези, които мълчат, докато Мосул, Ракка и Дейр аз Зур се сравняват със земята и се избиват хиляди цивилни, на фона на успеха на операция „Извор на мира“, отправят в паника призиви „спрете операцията“, заплашват Турция със санкции. Няма да спрем, докато не постигнем целите си, е подчертал Калън.

Анадолската агенция цитира днешно съобщение на турското министерство на отбраната в Туитър, в което се посочва, че общо 550 терористи от ПКК/СЗН са неутрализирани от началото на операция „Извор на мира“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.