Мрежа

Горките ни депутати, живи да ги ожали човек

0 643

Бяха залети с ледено студена вода

Както е тръгнало в един момент ще се окаже, че родните депутати са най-зле горките, чак живи да ги ожали човек.

 

Те бяха сюрпризирани много неприятно, след като стана получиха заплатите си за месец април. Оказва се, че възнагражденията на родните депутати, са били орязани с около 25%.

 

На практика това означава, че всички те са взели с около 2-3 хиляди лева по-малко в сравнение с предходния месец. Разликата от хиляда лева е заради ранга и прослуженото им време.

„Марица“ уточнява, че орязването е доста повече, ако бъдат включени и т.нар. безотчетни пари.

 

Ясно е, че родните депутати получават три пъти средната заплата в обществения сектор. Както знаете в края на годината те получават най-много пари заради т.нар. ДМС-та.

За декември 2021 г., СРЗ в обществения сектор е била 1872 лева. На практика това означава, че основната депутатска заплата е възлизала на 5616 лева.

 

Към тях се добавят 15% за участието им в комисии. Тук трябва да отбележим, че всички депутати са членове на поне две комисии. На практика това означава, че през първото тримесечие са получавали още 1684 лв. на човек.

 

Това далеч не са единствените добавки към депутатските заплати. В крайна сметка един обикновен депутат е получавал около 8 400 лева месечно.

Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 6