Мрежа

Големи опашки пред „Топлофикация“

0 0

Изтече крайният срок за възражения по изравнителните сметки за парно. Това предизвика и струпване на хора пред касите на столичната „Топлофикация“.

Васил Борисов се реди на каса на дружеството, само за да му разтълкуват фактурата. „Отивам и викам – Какви задължения имам към „Топлофикация“. Тя на компютъра жената вика „44,39 лева“. Плащам ги. След 2 дена получавам това нещо – „Суми за доплащане“ 397 лева, и се чудя какво става. На едното място имам 44, тук излиза 400 лева“, казва пред БТВ Васил Борисов.

След 30 минути чакане вече е на гишето. „Нищо не ми стана ясно. Виж какво ми връчват – че дължа не тези пари. Дължа 1294 лева. Това е за целия сезон – 1552. Живей! Иди, та живей!, коментира Васил Борисов.

Пред главния офис на дружеството опашки също има. Част от хората чакат, за да подадат жалби.

„Не ползвам парно. Само топла вода и въпреки всичко плащам. Трябваше да ми върнат 40 и кусур лева. Изведнъж получавам съобщение, че трябва да платя 167 лева. Дали има държава в света, в която да не ползваш парно и да плащаш?“, пита Райна Ангелова.

До момента чрез прихващане от дружеството са възстановили 24 милиона лева на абонати.

„Те са получили веднъж изравнителна сметка от топлинния счетоводител. В момента изпращаме обща фактура за целия отоплителен сезон на база на реалното потребление и фактурираните количества. Така че може би това е в основата на известното объркване и напрежение сред потребителите“, обясни говорителят на „Топлофикация“-София Елизабет Павлова.

Освен на гише, пари могат да бъдат върнати и по банков път след подадено заявление.

Източник: https:novini.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 89 + = 98