Мрежа

Global Times разкри кой е основната жертва от украинската криза. Вероятно ще се изненадате!

Икономиките на ключови държави в Европа навлизат във фаза на рецесия

0 750

Журналистът Сюе Лиу разкри в статия за китайското издание Global Times кой е основната жертва в украинската криза.

Той отбелязва, че всички европейски страни са станали жертва на конфликта в Украйна и са принудени да се справят не само с енергийната криза, а и с огромната инфлация.

Журналистът посочва още, че Европа страда изключително много от последствията от украинската криза заради действията на Щатите и допълва, че това може да влоши още повече отношенията между Вашингтон и Брюксел.
Сякаш всичко това не е достатъчно, а икономиките на ключови държави в Европа навлизат във фаза на рецесия, която пък на свой ред може да доведе до сериозна социална и политическа нестабилност.

По думите му в резултат на това Европа вече подлага на сериозни съмнения изявленията на Щатите за т.нар. заплаха за Запада от Китай и Русия.
В подкрепа на думите си наблюдателят цитира професор Шуо Уанг, който е убеден, че страните в Европа в никакъв случай няма да пожертват собствените си интереси, за да поддържат системата от съюзи с Вашингтон.

В заключение журналистът посочва, че за Европа, Русия е съсед, който не може да бъде пренебрегнат с лека ръка, а в същото време Китай е най-важният пазар.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 23 − = 22