Мрежа

Гарата в Ливърпул назначи котарак, завеждащ връзките с клиенти

0 0

Ръководството на железопътна гара в Ливърпул назначи котарака Пол за завеждащ връзките с клиенти, съобщи в. „Дейли стар“, цитиран от БТА. 

Бенгалският котарак, наречен на актьора Пол Нюман, си има дом, но се отбива на гарата „Саут паркуей“ от малък и очарова пътници и служители. Сега той прекарва дните си главно там, сгушен на инвалидна количка до пероните. Затова получи и официална длъжност. Той е много подходящ за нея, защото всички, които го видят, се усмихват.

„Той е много приятелски настроен и обича да му обръщат внимание. Понякога сяда на много неподходящо място, например в средата на чакалнята, но хората само спират, за да го погалят”, разказа заместник-началникът на гарата Алън Роу. „Ако вниманието му дойде в повече, отива в някое от многото си скривалища из гарата”.

Домът на Пол е наблизо, но там има много котки и той не се разбира с тях. Първоначално стопаните му са се опитвали да го приберат, но без успех. Вече 10 години Пол предпочита да се мотае из гарата. Той е местна знаменитост и много хора идват специално за да го видят. Ако застане на пропускателния пункт, пътниците дори му показват билетите си.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 27 − 20 =