Мрежа

Финалът на „Пътят на честта“ е най-гледаният епизод на сериала

0 215

Новото заглавие от голямото семейство на българските сериали на NOVA завърши успешно своя първи сезон. Последният драматично развил се епизод на „Пътят на честта“ снощи е най-гледан за целия сезон на продукцията и е привлякъл 36,6% от гледащата телевизия по това време аудитория в активна възраст (18-49 г.), което е повече от 4 пъти над резултата на bTV по това време, съобщават от NOVA. 

От данните на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen Admosphere Bulgaria става ясно, че над 26% от аудиторията в активна възраст е предпочела сериала тази есен. В същото време, средно за периода на излъчване на поредицата, втората по гледаемост телевизия е постигнала чувствително по-нисък резултат – 21% аудиторен дял.

Резултатите на първия сезон на сериала показват динамично нарастващ зрителски интерес както в телевизионния ефир, така и в онлайн платформите на Нова Броудкастинг Груп. С над 10 млн. гледания на видеа и статии, от които над 7,7 млн. видеогледания, „Пътят на честта“ е най-атрактивното заглавие на NOVA тази есен.

„Безапелационният успех на сериала в онлайн платформите vbox7.com и play.nova.bg утвърждава Нова Броудкастинг Груп като една от най-големите мултиплатформени медийни и технологични компаниии в България. Голямото разнообразие от телевизионни канали, уебсайтове и дигитални платформи, които предлага, се развиват изключително динамично и дават нови възможности за филмовата индустрия. Съдържанието на NOVA достига до милиони зрители през различните ефирни и онлайн канали, което превръща медията в предпочитания иноватор“ – заяви главният директор „Съдържание“ Апостол Пенчев.

Снощи най-големите фенове на сериала имаха възможност да проследят емоционалния финал на „Пътят на честта“ в компанията на своите любими актьори. В края на първи сезон на сериала зрителите се разделиха с три от ключовите образи – Камен, Начо и Киро Християнина. Дълго пазената тайна за убийството на Огнян, което се случи в първите епизоди, също бе разкрита. Финалът на сезона бе подчинен на тема за възмездието – всеки от героите получи това, което заслужаваше според собствените си дела.

„Успехът на „Пътят на честта“ се дължи на това, че той отразява действителността и събитията в него се случват на българина всеки ден. Не винаги всичко е розово в живота ни, затова направихме един сериал, който показва и доброто, и лошото – всичко, което ни заобикаля. В героите зрителите припознаха злодеите, които да мразят – в лицето на Бонка и Димитър, както и образи, които обикнаха“, сподели изпълнителният продуцент на сериала Магърдич Халваджиян („Глобал Филмс“).

„Щастливи сме, че зрителите оцениха огромния труд, който целия екип вложи в реализирането на сериала. За нас това е най-голямата награда“, сподели Милена Фучеджиева, която заедно с Елена Иванова са главни сценаристи на „Пътят на честта“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 1 =