Мрежа

Фараж издига кандидати за парламента само там, където няма консерватори

0 1

Лидерът на Партията за Брекзит Найджъл Фараж заяви днес, че неговата партия няма да се бори за 317 депутатски места на Консервативната партия на изборите на 12 декември, но ще издигне свои кандидати за почти всички останали места – значителна подкрепа за премиера Борис Джонсън, предаде Ройтерс.

Фараж обясни, че не иска анти-Брекзит партиите за спечелят изборите, затова сваля кандидатите в избирателните райони, в които консерваторите са победили на изборите през 2017 г.

Партията за Брекзит няма да се бори за 317-те места, които консерваторите спечелиха на последните избори, каза Фараж, като добави, че е взел решението миналата нощ.

Преди седмица той обеща да издигне 600 кандидати, припомня Асошиейтед прес. Сега той обясни, че е променил намерението си, за да избегне разцепление на вота на привържениците на Брекзит и представи решението си като стъпка, която ще предотврати нов референдум за членството в ЕС и ще намали вероятността от разделен поравно парламент (hung parliament).

„Това, което ще направим, е да съсредоточим тотално усилията си върху онези райони, които държи Лейбъристката партия, защото тя наруши напълно предизборния си манифест през 2017 г.“, заяви Фараж. „Ще се борим и срещу останалите партии“, добави той.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 28 − = 27