Мрежа

Евтинджосът в Турция свърши! И там цените скочиха тройно

0 536

Евтиното пазаруване в Турция свърши, за ужас на нашенци, узна Мрежа.

Българите вече няма да могат да си пазаруват на далавера в южната ни съседка и ще трябва да ходят там само за екскурзии. След като масово цените на стоките у нас скочиха и то до небивали нива, същото се случва и в Турция.

Там също всички продукти са поскъпнали и то не с малко, а осезаемо – почти три пъти. Очаква се цените да растат и още, и това въпреки, че турската лира продължава да бъде на много ниско ниво и да се търгува за между 11 и 13 стотинки.

Горивото в Одрин, където българите ходят най-много, за да пазаруват, вече е с цял лев по-скъпо и се харчи от порядъка на 2.50 – 2.60 лв за литър. Очаква се да стигне три лева и това при положение, че само преди месец цената за литър беше 1.60 лв.

Хранителните продукти също са поскъпнали драстично. Евтини остават само някои от тях, които обаче няма как да се пренасят през границата като сирене, кашкавал и месни продукти. Перилните препарати, които са друга предпочитана за купуване от Турция стока, са увеличили повече от двойно цените си.

Ходенето на шопинг зад граница вече определено се превръща в неизгодно пътуване. А при тези цени, дори и само една разходка за уикенда ще излезе по-скъпо от досега.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 79 − = 78