Мрежа

Европа е на прага на гражданска война

Рискът от социални бунтове през последното тримесечие от годината нараства значително

0 643

Експертна консултантска фирма за рискове, цитирана от Ройтерс твърди, че Европа на прага на гражданска война.

Дори и най-богатите европейски държави, не са застраховани срещу това, дори напротив. Очакванията са през зимата именно те да паднат първи под ударите на граждански вълнения, улични протести и демонстрации.

Вероятно вече се досещате и каква ще бъде причината за това – разбира се енергийната криза и нарастващите цени на енергията и разходите за живот като цяло.
Към момента Германия и Норвегия изпитват сериозни смущения в ежедневието си заради множеството работнически акции. Същата тенденция се наблюдава и във Великобритания, разкрива пред Ройтерс главният анализатор на „Verisk Maplecroft“ –
Торбьорн Солтведт, отбелязва БГНЕС.

При повече от половината държави рискът от масови протести между второто и третото тримесечие на настоящата година е над 50%.
В списъка със страните с най-голямо прогнозирано увеличение на риска от социални бунтове попадат Швейцария, Нидерландия и Босна и Херцеговина.

В този ред на мисли Солтведт посочва, че няма да е изненада, ако през зимата в някои страни в Европа започнат по-сериозни форми на масови граждански вълнения.
За никого не е тайна, че войната между Русия и Украйна доведе до ускорено повишение на цените на храните, които достигнаха рекордни стойности. Цената на енергията също се повиши рязко, а Европа се оказа в центъра на последиците.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha + 76 = 81