Мрежа

„Евро Алианс Тунели” – гаранция за по-бързо изграждане на трансевропейските коридори

857

„Евро Алианс Тунели” е българска компания, специализирана в изграждането на тунелни съоръжения. Тя е част от групата на „Евро Алианс Инженеринг” с основни направления подземно, геотехническо строителство и изработване на продукция от стомана.

В продължение на 28 години нашите високо квалифицирани специалисти работят за пробива и укрепването на повече от 120 км тунели. На пазара сме от 1991 г. с първи обект – метрото в Мюнхен. До 2004 г. основните ни ангажименти бяха в Германия, Австрия и Испания. Придобитите опит и знания приложихме във Финландия, България и Сърбия.

Съоръжения в западната ни съседка изградихме по всички европейски стандарти по нов австрийски тунелен метод. Общата дължина на тръбите е 5600 метра, а тунел Манайле е най-дългият в страната. Като главен изпълнител ръководихме целия строително-инвестиционен процес в координация с възложителя, финансиращата Европейската инвестиционна банка и инженера при спазване на световно признатите стандарти на ФИДИК. Благодарение и на нашата експертиза днес от Залцбург до Солун по Коридор 10 се пътува изцяло по магистрала.

Един от най-значимите ни и високотехнологични обекти в София е метростанция „Сердика“, а в момента заедно с колеги строители завършваме метростанция „Орлов мост“. С ангажимента на Столична община и възложителя „Метрополитен” допринасяме за удобството на софиянци и гостите на столицата, за намаляване на автомобилния трафик и подобряване на екологичните показатели. Като отговорна пред цялото обществото компания високо ценим усилията на държавата и общината за намаляване на вредните емисии и сме горди, че сме част от градежа на столичната подземна железница. Добрата новина е, че нови линии на метрото ще има, а от там градът придобива истински космополитен облик.

Перспективата за нови пътни и железопътни тунели в България е повече от амбициозна. За качественото им и срочно изпълнение са нужни опит, прецизна координация, дисциплина, безкомпромисно темпо, осигурено финансиране и капацитет – хора, ноу-хау и оборудване. Работата на компании с доказан опит в ремонта на съществуващи и строежа на нови тунелни съоръжения е гаранция за по-бързо и успешно изграждане на трансевропейските коридори.

Да не забравяме и свързаността на морската ни столица със София, преминаваща през старопрестолния център, а от там с южната част на страната. Навсякъде по тези трасета има тунели, включително емблематичният под връх Шипка.

Специалистите на „Евро Алианс Тунели” са високо ценени в България и на запад от Калотина, непрекъснато усъвършенстват своите умения в Германия, където строителните програми на немските провинции могат да ангажират значителен ресурс поне за 5 години напред.

Вярваме, че с добра организация и координация между участниците в процеса в България могат да бъдат започнати и завършени сложните тунелни и пътни съоръжения, в т.ч. по направлението Кресна – Крупник, част от коридор „Ориент/Източно Средиземноморие“, свързващ Видин с Кулата.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.