Мрежа

Ето защо заподозряха бандата на Мишо Кривия за обира на инкасо автомобила в „Ринг мол“

Първоначално бяха заподозрени Иво Ториното и бандата му

0 4 067

Един от най-печените крадци в страната Михаил Николов, по-известен като Мишо Кривия, отново е оперативно интересен за службите след рекордния обир на инкасо автомобила в София, извършен на 15 ноември.

След като попадна на мушката на разследващите, легендарният люлински крадец потъна вдън земя. Едва ли е случайност, че крими легендата потъна в неизвестност имено след крупния обир. Според първоначалната информация задигнатата сума бе в размер на 1 млн. лева, но по-късно стана ясно, че обирът е на стойност близо 6 млн. лв.

Припомняме, че обирът бе извършен на паркинга на „Ринг мол“, намиращ се на Околовръстното шосе на София, близо до разклона за Бистрица.
Пътят на инкасо автомобила бил препречен от кола с украинска регистрация, от която излезли няколко въоръжени и маскирани мъже и повалили охранителите на земята.

След като обирджиите започнали да товарят парите в колата, дошла и още една идентична кола с украинска регистрация, разкри зам.-градският прокурор на София Ивайло Илиев. Предстои да бъде извършен подробен анализ на видеозаписите. Междувременно в близост до Околовръстното шосе бяха открити два опожарени автомобила, с които се смята, че е извършен обирът.

Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкоматите на няколко банки, а нападателите по всяка вероятност са разполагали с вътрешна информация за маршрута на инкасо автомобила.
В инкасо автомобила както винаги имало двама души-гардове, единият от които изпълнявал и ролята на шофьор.

От прокуратурата разкриват, че един от украинските номера, с които се движили автомобилите на нападателите, е обявен за откраднат в чужбина.
Според актуалната работна версия на криминалистите е, че зад най-големия обир на инкасо автомобил стои бандата на Мишо Кривия.
Първоначално бяха заподозрени Иво Ториното и бандата му, но се оказа, че по време на обира, той е бил в Гърция.

Според мълвата през последните няколко години Мишо Кривия и бандата му, са обрали над 10 млн. лева от банки. Обирът на трезорите обаче се извършвал по иновативен метод, който не изисквал маски и оръжия. Те били извършвани чрез т.нар. „фалшив кредит“.
На наивници с чисто кредитно досие бива предложено да кандидатстват за кредит с гарантирано одобрение. Обикновено сумата била около 20 хил. лв. Тънкият момент е, че за въпросния кредит жертвите подават документи в десетина банки в рамките на един ден. По този начин въпросният човек бива одобрен от няколко банки за взимането на кредита.

Така наивникът взема реално 20 хил. лв. кредит, а останалите пари биват разпределени между бандата. По този начин са били задигнати около 10 млн. лв. от големи банки.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 41 + = 49