Мрежа

Ето колко ще ви одрусат в Гърция, ако…

0 1 178

Безкомпромисни са и наказват много солено

Ако планирате да отдъхвате в Гърция това лято или просто да отскочите за уикенда, е добре да сте наясно с глобите, които могат да ви натресат.

 

Приближаващият отпускарски сезон е изправил служителите на полицейските власти на бойна нога. Те са наясно, че с напливът на туристи, ще нараснат и нарушенията в страната.

 

Поради тази причина Гърция информира с каква сума ще се разделите, ако дръзнете да направите някое от следните нарушения.

За никого не е тайна, че българските шофьори се имат за недосегаеми и сякаш по навик нарушават правилата за движение по пътя.

 

Е, в този ред на мисли, трябва да знаете, че може да се разделите за раз време с между 40 и 1200 евро. Ако ви хванат, че сте превишили скоростта с едва 20 км./ч., ще трябва да платите 40 евро. Превишаването с 30 км./ч. пък ви гарантира раздялата с цели 100 евро. Над 30 км./ч. глобите стават още по-солени. Не само ще се разделите с 350 евро, а ще ви бъде отнета и шофьорската книжка и то забележете – за период от два месеца.

 

В случай, че си позволите да седнете зад волана, след като вече сте употребили алкохол, ще се простите с между 200 и 1200 евро глоба, плюс отнемане на книжката за различен период от време в зависимост с какво количество алкохол в кръвта са ви хванали.

 

Разбира се трябва да внимавате много, тъй като всяко едно нарушение там се наказва доста солено. В противен случай със сигурност ще съсипете почивката си.

Източник: blitz.bg

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 1 = 1