Мрежа

Ето каква далавера завъртя Стефан Янев с партията си

Изглежда някой си е наредил много добре пъзела

0 857

Запознати издават, че от май месец насам партия „Български възход“ не е на Стефан Янев, а е притежание на олигарх.

Янев я отдал на концесия на олигарха, а той на свой ред налял огромна сума в изборите. Параметрите на договорката не са точно обозначени, но очакванията са, че олигархът ще подпомага възхода на Янев поне до местните избори.

Точно след тази сделка близките отношенията между Румен Радев и Стефан Янев били прекъснати на мига. Това е и причината, поради която се смята, че е изключително малък шанса Янев да получи третия мандат. Дори и да го получи обаче, едва ли ще успее да състави правителство, което да оцелее.

На отсрещната страна са кадрите на ГЕРБ, които припомнят, че новият собственик на партията на Янев, е много близък с тях. Поради тази причина се смята, че мандатът на Янев ще е параван за връщането на ГЕРБ във властта под формата на експертно правителство.

Въпросният олигарх налял наистина огромна сума за изборите. Те дори не са давани на ръка, а директно са превеждани като бонуси съм заплатите за септември в предприятията му. Подобно купуване на гласове остана извън акциите на Иван Демерджиев, които бяха съсредоточени основно върху маргинални общества и махали.

Служителите получили по 60 лв. бонус бързо се разприказвали за какво всъщност са им били преведени тези пари. Още повече, че на всеки един от тях е обяснено за кого трябва да гласуват. Освен това прави впечатление, че и самите сгради са облепени с плакатите на формацията на Стефан Янев.

Тази кампания разгадава мистерията как на 2 октомври „Български възход“ получи 115 872 гласа. Казано с други думи това прави 4.63%, което осигурява 12 депутати на Янев в Народното събрание. По всяка вероятност именно тези депутати ще изиграят ролята на патерица на ГЕРБ и ДПС.
Източник: Уикенд

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 68 − 62 =