Мрежа

Ексфутболист, арестуван за наркоплантация, иска да плати 2000 лв. гаранция (Видео)

0 429

По-лека мярка за задържане парична гаранция от 2000 лв. поиска бившият футболист от „Нефтохимик“ Стамен Ангелов, обвинен, че е засадил и отглеждал близо 3 дка нива с канабис край созополското село Зидарово.

32-годишният мъж е обвиняем заедно с брат си Димо Ангелов. И двамата заявиха пред районния съд в Бургас днес, че искат да излязат на свобода, а 38-годишният Димо се оказа и болен – страдал от високо кръвно и Хашимото -автоимунно заболяване на Щитовидната жлеза.

В съдебната зала стана ясно, че по делото са разпитани 17 свидетели, сред които и таен. А прокуратурата посочи, че според тайния свидетел ако задържаните бъдат пуснати, могат да окажат натиск на част от свидетелите.

Като невероятна симбиоза между овчари, пастири, кравари и полицейски служители описа свидетелите по делото адвокат Петър Василев, който представлява Димо Ангелов. Той и колежката му Веселина Василева, защитник на бившия футболист, намекнаха, че показанията на свидетели с основно образоване явно са пренаписвани, тъй като били много подредени, а изказът не отговарял на интелектуалното им ниво.

Според защитата няма конкретни доказателства срещу двамата братя, че те са осигурили терен и са отглеждали канабиса. Прокуратурата обаче твърди обратното и настоя за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът ще се произнесе в 17,30 ч.  

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 94 − = 91