Мрежа

„Дунав“ отново ще играе контрола в Румъния

0 215

По създалата се вече традиция след завръщането на русенци в елита, „Дунав“ отново ще играе контрола в Румъния през паузата за мачовете за назионалите. Драконите ще гостуват на румънския „Академика” Клинчени.

Така момчетата на Людмил Киров ще върнат визитата на новака в румънския елит. Преди началото на сезона двата тима завършиха наравно 2:2 в Русе. Мачът е в събота от 11 часа в Букурещ.

Традицията за контроли на русенци срещу водещи румънски тимове бе възобновена по времето на Веселин Великов. Тогава „Дунав“ дори направи престижното 2:3 на „Динамо“ Букурещ на техния стадион. Миналата есен русенци гостуваха на „Астра“ в Гюргево. Според Людмил Киров, проверките срещу силните и твърди румънски отбори са много полезни. „Дунав“ все още не може да подсили състава си с още едно крило и вероятно ще изкара с тези играчи до края на полусезона, призна Киров. Срещу „Академика“ той ще изпробва футболисти от юношеските състави до 15 и до 17 години.

Людмил Киров призна, че все още има какво да се желае и в защита, въпреки последните две равенства 1:1 срещу ЦСКА и Черно море, като се надява, че първата точка, записана като гост, ще повиши самочувствието на отбора.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 85 − = 81