Мрежа

Доц. Кунчев разтърси със страшни новини в ефир!

0 536

Доц. Кунчев със страшни новини за заболеваемостта у нас!

„Ще бъдат глобени всички – независимо дали са политици, или не. Глоби ще има за всички от екипа на премиера, както и журналистите“. Това заяви пред Би Ти Ви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Категоричен, че мерките, както и санкциите за неспазването им важат за всички.

 

„Вирусът е тук и удря там, където не се спазват мерките. Всички виждаме, че у нас вече е налице сериозен ръст на заболеваемостта и няма как това да се промени за седмица. Да, влизащият брой пациенти в болница е по-малък, но ще можем да потвърдим тези данни след известно време“, посочи Кунчев.

 

Доцентът заяви, че най-важното сега е да се опитаме да предпазим болните и възрастните хора. Вирусът е още много непознат и при него праг няма. Странно е как един болен не заразява близките в семейството си за два месеца, а в Перущица един пастор за часове зарази всички, коментира здравният инспектор.

 

По думите му, всеки, който влиза в болница, трябва да бъде тестван за Ковид-19.

Съществува идея за бързи тестове. „Ако е положителен, ние поемаме PCR. Бързият тест е за сметка на болницата, а PCR на общественото здраве“, заяви доц. Кунчев.

 

И съобщи нещо важно. То е, че ако си направим бърз тест до десетия ден, той няма да открие нищо. Също и ако си направим PCR тест до 5-6 ден, пак няма да открием нищо. Затова препоръчва да се изчака до 140ия ден.

 

„Надявах се, че горещините и времето ще повлияят на вируса, но до момента ние нямахме истинско лято – само дъжд и локви. Нека да изчакаме 10 поредни дни с температури над 30 градуса и ще видим“, обясни той, предава Блиц.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 99 − = 95