Мрежа

Доналд Тръмп: САЩ създават нова алтернативна на CNN

0 108

Радиостанциите „Гласът на Америка“ и „Свобода/Свободна Европа“, които се финансират от държавния бюджет на САЩ, не се справят с работата си и затова американските власти обмислят създаването на нова медия за чужбина, която да стане алтернатива на новинарския канал CNN, настроен критично спрямо сегашния държавен глава на страната. Това заяви американският президент Доналд Тръмп на предизборен митинг във Флорида, предава ТАСС.

„Знаете ли какво в момента е лошо за нашата страна? В задграничните си пътувания се срещам с (чуждестранни) лидери и те питат: „Защо те така мразят вашата страна?“ – подчерта Тръмп, говорейки за CNN, предаде „Фокус“.

„Извън пределите на САЩ CNN има далеч по-голямо значение, отколкото вътре в страната. Много от това, което виждате тук, се излъчва в целия свят. Имаме „Свобода/Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“. Създадохме ги, за да усилим нашата страна, но в момента те не работят по най-добрия начин“, отбеляза президентът.

Той подчерта, че в чужбина слушат какво се говори по CNN. „Това е ужасно за нашата държава. Ще трябва да пуснем своя собствена телевизионна мрежа и да излъчваме по нея истински новини. Защото те (CNN) са наистина вредни за нас“, отбеляза стопанинът на Белия Дом. „В чужбина говорят: „В медиите ненавиждат твоята страна“. Това е позор“.

„Гласът на Америка“ и „Свобода/Свободна Европа“ се ръководят от американската правителствена Агенция за глобалните медии. И двете радиостанции работят на английски и чуждестранни езици. Според закона те нямат право да излъчват на територията на САЩ, макар че публикациите на сайта са с открит достъп.

Тръмп многократно публично заявява, че повечето американски медии са изключително пристрастни срещу него и неговата администрация, публикувайки невярна или фалшива информация. Той нарече вестника The New York Times, както и CNN, NBC, CBS и ABC, „врагове на американския народ“. Президентът подчерта още, че, веднага щом е станал политик, той е осъзнал „колко ужасна, жестока, зла и измамна може да бъде пресата“.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 27 − = 21