Мрежа

Доналд Съдърланд е специален гост на премиерата на анимацията на Теодор Ушев “Физика на тъгата”

0 0

Холивудският актьор Доналд Съдърланд и синът му Росиф Съдърланд са сред официалните гости на първата прожекция на анимационния филм на Теодор Ушев “Физика на тъгата”. Той ще бъде представен на 7 септември на един от най-престижните фестивали за кино в света TIFF, който се провежда в Торонто.

Двамата Съдърланд озвучават английската версия на филма, а популярният канадски кинорежисьор Ксавие Долан и неговият баща Манюел Тадрос – френската. Трейлърът на лентата вече може да се види в ютюб.

За създаването на 27-минутната анимация Ушев работи през последните 8 години. “Физика на тъгата” е единствената лента в световен мащаб, създадена с енкаустика – древна техника за рисуване от времето на египетските фараони. Над 15 000 кадъра са рисувани на ръка, променяйки изображението чрез нагряване и рисуване с горещ пчелен восък с пигменти.

След премиерата си в Торонто филмът ще бъде прожектиран по цял свят. До края на годината е сред селекцията на кинофоруми в Отава, Ванкувър, Лос Анджелис, Ню Йорк, Сеул, Барселона, Токио и др.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 3 = 5