Мрежа

Домашни хитрини: За какво служи горещото лепило

0 1 392

Любителите на красивите ръчно изработени неща са наясно с полезността на пистолета за силикон и горещото лепило, в което пръчиците се превръщат. Те обаче имат и други полезни приложения.* Защитете гумените играчки за баня на децата от плесен. Трябва само да капнете от горещото лепило върху дупките, през които влиза вода. Обичайно тя никога не изтича напълно и остава вътре, криейки опасност от развитие на плесен и други бактерии.* Направете си калъф за четката за зъби, ако ще пътувате. Обвийте главата й с найлон, а него покрийте с горещо лепило. Изчакайте да изсъхне и отделете найлона.

* Ако подметките на обувките или пантофите са много хлъзгави, поправете ги, като им направите няколко лентички от горещо лепило.* По същия начин ще си направите четка, с която да събирате козината от домашните любимци – трябва само да капнете върху вътрешната част на гумени ръкавици.* Дрехите вече няма да се изхлузват, ако нанесете малко горещо лепило на горната част на закачалките и изчакате да изстине, преди да ги използвате.

* И дъската за рязане може да се застопори, като от едната й страна се сложат капки или ленти от горещо лепило.* Ако сте загубили винтчето на обецата си, не се тревожете – може да го замените с тънко парченце от силиконова пръчица, без да е нужно изобщо да я загрявате.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 5 = 3