Мрежа

Доклад на Русия ни обвини в нацизъм?

Външното министерство на Руската федерация посочи конкретна структура, като фашистка

0 1 392

Външното министерство на Русия е направило и обявило доклад на 30-ти август относно нацизма. В него се анализират множество явления по света, които се квалифицират като нацизъм или неонацизъм.

За изненада в него присъства и България с политически партии, а и дейности. В него тези партии се определят като маргинали и вероятността да влязат във властта на държавата се определя, като минимална, дори нищожна.

Попадналата в доклада, като фашистка организация е неправителствената организация БНС, която провежда регулярно т. нар. Луков марш, но се отбелязва, че властите не предприемат адекватни мерки за недопускане на проявите.

Опитите на столичната община да ограничи провеждането обикновено са стопирано от съда, който позовавайки се на правата на човека разрешава провеждането на шествието. Единствено през 2021-ва година съдът не е позволил провеждането, но въпреки това шествието отново е било факт.

Друго родно събитие в доклада е отбелязването на паметта на пилота Димитър Списаревски, като се отбелязва, че България следва посоката на ЕС.

Руският доклад определи Български национален съюз, като водещо неонацистко движение, което пропагандира омраза към малцинствата – роми, турци, евреи и други. То е регистрирано официално, като НПО през 2001-ва година.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 5 =