Мрежа

Добрата новина: Газът няма да поскъпва през зимата?

Това твърдение бе споделено от министърът на енергетиката

0 643

С наближаването на зимата се засилват спекулациите за цените, отоплението и газа. Всякакви експерти се надпреварват да споделят тяхното мнение и да предскажат какво ще се случи.

Именно на фона на всякакви спекулации и твърдение дойде доста обнадеждваща информацията от министъра на енергетиката Росен Христов. Според него цената на газа няма да се повиши през наближаващата зима.

Анализите на министерството на енергетиката посочват, че цената на синьото гориво ще се стабилизира и няма основание да се повишава.

Вече е ясна цената на газа за месец декември, като тя ще бъде около 145 лева. Традиционно през зимните месеци декември януари и февруари цената на газа е по-висока от останалото време от годината. Това ще спомогне за относителното леко преминаване на зимата.

Христов заяви, че бившият енергиен министър спекулира с изказванията си и ще се търсят правата по законов път за неверните данни.

Според него министърът трябва да носи отговорност за своите постъпки, като съдът ще прецени кой е прав и кой не.

Росен Христов даде и повече информация за цените, на които се купува газ в момента и през летния сезон. Той сподели, че за всяка поръчка на газ за под 12 месеца се прави тръжна процедура и тя се листва на енергийните борси. Той допълни, че до момента всяка покупка е извършена по този начин и спазено законодателството.

Източник: lupa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 9 + 1 =