Мрежа

Дипломати налагали сексуален тормоз над секретарка в катарското посолство в Лондон, защото не е мюсюлманка

0 536

Лична асистентка е била тормозена сексуално и молена да организира оргии от дипломати в посолството на Катар в Лондон.

58-годишната Дийн Кингсън е била изведена до ръба на самоубийството заради „злобна и отмъстителна“ кампания срещу нея на основата на сексуална и религиозна дискриминация.

Жената, получила обезщетение от 390 000 паунда, е била нарочена от висши чиновници в посолството, защото не била мюсюлманка. Считали, че е длъжна или склонна да участва в сексуални действия със служители от мъжки пол, предава „Дейли мейл“.

Посланикът Фахед Ал-Мушайри бе толкова безрасъден, че вкарва Кингстън в леглото си и редовно я кара да дъвче кхат – арабско растение и стимулатор, с надеждата, че тя ще се възбуди.

Той постоянно прави стъпки по отношение на секса спрямо нея, като й внушава унизителни неща. 

Когато жената отказва исканията му, Ал-Мушайри насочва вниманието си към 19-годишната дъщеря на Дийн Кингсън. Той предлага дори да се ожени за тийнейджърката, за да могат да правят секс, без да нарушават строгия ислямски закон.

Съдът е уведомен и за друг дипломат Али Ал Харри, който също оказвал сексуален натиск върху секретарката, като я карал да му организира оргии и да отиде на почивка с него в Куба.

Дийн Кингсън, която е британка, работи в катарското посолство от 2006 г. до 2014 г. и печели около 30 000 паунда годишно. Тя свободно говори арабски език.

Прекарва годините там, отказвайки аванси на дипломатите и многократно заплашвана, че ще бъде уволнена, преди това да стане факт през юни 2014 г.

„Госпожа Кингсън е изпитвала страх, унижение и срам през цялата си осемгодишна служба и редовно е плачела, както по време на работния ден, така и след него. Като самотна майка на две деца тя е била неспособна да напусне работата си, но тормозът я е разболял психически. Кингсън преминава през безсънни нощи, загуба на апетит и в крайна сметка е диагностицирана с клинична депресия, което я докарва до ръба на самоубийство“, казва съдия Браун.

„Катарското правителство нямаше представител в съда и не участва в съдебния процес“, каза още тя.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 44 − 38 =