Мрежа

Димитър Бакалов попари с много лоши новини за хляба

Задава се ново поскъпване от…

0 28 677

Хлебопроизводителят Димитър Бакалов попари с много лоши новини за насъщния.

Оказва се, че в скоро време той може да се превърне в невъзможна храна за част от хората в неравностойно социално положение.

Въпреки очакванията на мнозина, че нулевата ставка на ДДС за брашното и хляба ще доведе до понижаване на цените, истината се оказва съвсем различна и доста горчива.
Димитър Бакалов бе категоричен, че няма как хлябът да поевтинее за крайния потребител. Нещо повече – той дори прогнозира, че се задава нов ръст на цената на хляба. Това най-вероятно ще се случи през септември или октомври.

Тогава цената на насъщния може да удари и 3 лева.
Той разкри, че в ценообразуването влизат редица фактори като продуктите, които се влагат в него, както и разходите по транспорт. Едва след това се сторнира колко да бъде внесено в бюджета.

Освен това не трябва да се пренебрегва и фактът, че голяма част от хлебопроизводителите работят на ток и газ. Ако пък трябва да бъдат повишени и заплатите на работниците… Малките фирми по селата определено няма да успеят да смогнат, категоричен е Бакалов.

От думите му става ясно, че цената на пшеницата се е повишила повече от два пъти, което несъмнено се отразява върху цената на хляба. Докато инфлацията не бъде спряно, всички цени ще хвърчат нагоре, заключи Бакалов.
Източник: retro.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 4 + 4 =