Мрежа

Десислава Трифонова ще води листата на ГЕРБ в Пловдив-област

0 2 034

Напомняме, че Трифонова бе сред първите политически лица, изнесли ужасяващи факти за договора на предишните управляващи с компанията GEMCORP. „Меморандумът е опит за приватизация на цялата енергетика“, обяви тя в края на юли след изготвен лично от нея обстоен анализ на казуса. Оказа се, че компанията Gemcorp Holdings Limited, с която е подписан меморандума е офшорка с неизяснена собственост и наличие на руски капитали.
Дори беше сформирана временна комисия в парламента, която да разследва случая.
Под натиска на ГЕРБ Кирил Петков обяви, че ще прекрати меморандума, но така и не бях предоставени доказателства за това.
Кирил Петков и Асен Василев се скриха от заседанията на временната комисия и така и не обясниха защо е подписан този меморандум.
По думите ѝ тогава все още не е ясно дали той е прекратен, тъй като никой не е виждал решението на Министерския съвет. Бившият премиер Кирил Петков е крил 3 месеца доклад на ДАНС и така е поставил на риск националната сигурност на страната, допълни през юли още Трифонова.

Десислава Трифонова разкритикува и порочните механизми да управление на Българската банка за развитие, които реално спират достъпа на местни производители со преференциално финансиране. В интервю за национална телевизия заяви, че в банката се случват тревожни неща.
„В последната една година уставът е изменян 4 пъти. Текстът, свързан с лимитите за кредитите, е изменян 3 пъти. Следва да се знаят няколко неща по отношение на печалбата и загубата на банката – за първото тримесечие декларираната печалба е куха печалба – идва от преоценка на кредити и активи“, заяви тогава депутатът от ГЕРБ. Спадът от приходите от лихви пък бил 47%.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 90 − = 83