Мрежа

Цвети Пиронкова: Слушайте интуицията и сърцето си

0 108

Кариерата на Цвети Пиронкова стартира от 4-годишна възраст. Дебютира през 2005 г. в турнирите от Женската тенис асоциация и стига до полуфинал, където губи от своя герой от детството – Винъс Уилямс. Оттогава покорява много върхове: състезава се на Уимбълдън с 1-4 рекорд в историята на събитието и стигна до полуфиналите на турнира, превръщайки се във втория тенисист на България, който стига до полуфиналите на Големия шлем и първата в историята българска тенисистка достигнала до полуфинал на Уимбълдън. Освен кариера в тениса, Цвети постига успехи и в други свои начинания, а на 21 ноември 2019 г. /четвъртък/ ще бъде гост-лектор в предстоящата конференция „Жадни за знание: Успехът е пред теб!“. Събитието е част от образователната програма Youth Empowered на Системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт, която цели да подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната.

– Освен успешен спортист, ти развиваш и своя собствена марка спортни стоки? Кои качества от спорта ти помогнаха в бизнеса?

– Не само в бизнеса, а най-вече в живота се възползвам от опита, натрупан с годините, в които ежедневно се е налагало да предизвиквам себе си и да се срещам със страховете си.

Бизнесът за мен е именно такова предизвикателство, тъй като се захванах с дейност, за която не знаех абсолютно нищо, но пък имам най-важното – желание.

– Какви бяха предизвикателствата, с които се сблъска, когато реши да се занимаваш с бизнес?

– Най-голямата трудност до този момент беше това, че бизнесът, в частност текстилнилната индустрия, са една напълно нова вселена за мен. Учех се и продължавам да се уча в движение. Несъмнено съм допускала и грешки, но готовността да приемам грешките си и да се уча от тях, също е качество добито от спорта.

– Успешният бизнес изисква ли жертви или успяваш да запазиш баланса работа-личен живот?

– Всичко изисква жертви. Няма дейност, която да се получи просто така, между другото. Но когато обичаш това, което правиш, ти не се поставяш в ролята на мъченик, който е пожертвал всичко, за да успее. Напротив, всичко, което ти се случва по пътя, по който преминаваш е интересно и невероятно вълнуващо и думата “жертва” не присъства на дневен ред.

Балансът също е много важен и не винаги се постига лесно, но пак казвам: когато има желание, има и начин.

– Ти ще бъдеш един от лекторите в #ЖадниЗаЗнание: Успехът е пред теб! Какво ще посъветваш младите хора в България, на които сега им предстои да избират посоката на своя професионален път?

– Да слушат интуицията и сърцето си. Да не се страхуват от промяна, да осъзнаят, че това да грешиш е неизменна част от процеса. Да се научиш да приемаш грешките си градивно, а не емоционално.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 2 + 5 =