Мрежа

Цацаров разпореди проверка на ТЕЦ-ове след сигнал за замърсяване на околната среда

0 215

По повод постъпил сигнал от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на отпадъци от топлофикационни дружества, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на министъра на околната среда и водите извършване на незабавна проверка в „Топлофикация – Перник“ АД, ТЕЦ „ Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация – Сливен“ ЕАД и ТЕЦ „Брикел“ ЕАД.

Указано е извършване на проверка на място от МОСВ за спазване изискванията на Закона за опазване на околната среда и Закона за управление на отпадъците, посочват от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на МОСВ установяване на издадени разрешителни за съхранение и горене и всички други необходими документи за осъществяване на производствената дейност на топлофикационните дружества, както и на вида и количеството съхранявани и използване за горене отпадъци от всякакъв вид и съответствието им с документацията на дружествата. Разпоредена е проверка и за установяване на евентуално замърсяване на околната среда включително и чрез измервания и проби на място.

Главният прокурор е указал на министъра на вътрешните работи оказване на съдействие на органите на МОСВ при извършването на проверка на място и е определил срок от 1 месец за изпълнение на възложената проверка.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 81 − = 78