Мрежа

Четирима русенски щангисти заминават за Европейското за юноши и девойки в Букурещ

322

Четирима русенски щангисти ще защитават родния трикольор на започващото в петък Европейско първенство за юноши и девойки до 20 и 23 годишна възраст.

Тази година надпреварата ще се проведе в Букурещ. Русенските тежкоатлети от школата на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, които се подготвят от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови попаднаха в състава на националния тим след контролно в петък.

Дебют на подобно първенство ще направи Стилияна Маринова, която ще излезе на състезателния подиум още в петък в категория до 45 килограма. В същия ден, но в категория до 49 килограма ще се състезава Надежда Мей Нгуен.

В събота на състезателния подиум излиза европейският вицешампион при мъжете от тази година Ангел Русев, който ще се състезава в категория до 55 килограма. Четвъртият възпитаник на ТСК, който ще се представя на първенството е Стилян Гроздев, който ще се състезава в категория до 67 килограма на 21-ви октомври.

България ще участва с общо 15 състезатели на тазгодишното Европейско първенство за юноши и девойки. Отборът ще бъде воден от старши треньора на националния тим Иван Иванов. Русенските състезатели ще бъдат извеждани на подиума от един от техните лични треньори Радослав Атанасов.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.