Мрежа

Борис Бонев: Какво ще направя аз – топ 10

0 322

Обърнахме се с въпроса кои 10 неща искат да направят двамата млади кандидати, екипите зад които най-шумно говориха през последния мандат за различни проблеми в града – издигнатият от “Спаси София” Борис Бонев и от “Демократична България” арх. Борислав Игнатов.

Борис Бонев е завършил Френската гимназия, магистър по мениджмънт и по иновации и технологии от Сорбоната. Избира да се върне от Париж в София, работи в международния екип на компания за биопродукти. От близо 10 г. е граждански активен първо с организацията “Спаси метрото”, после и с основаването на “Спаси София”.

Борис Бонев:

Контрол,

тротоари,

зеленина

1. Безмилостна борба с корупцията, схемите и далаверите, отстраняване на подставените лица и парашутистите от администрацията.

2. Много по-строг контрол при изразходването на публичните средства и безкомпромисни санкции за фирмите, които не изпълняват качествено и в срок договорените си задължения.

3. Повишаване на прозрачността на общината, осигуряване на пълен обществен достъп до документите, процедурите и обсъжданията, провеждани от нея.

4. Нова транспортна задача за градския транспорт, амбициозни разписания.

5. Ударна програма за ремонт на тротоарите.

6. Систематично изграждане на нови уредени паркинги в кварталите, подземни паркинги в центъра и засилване на контрола върху неправилно паркираните автомобили.

7. Освобождаване на публичните пространства, особено в центъра, от паркирани автомобили и разширяване и свързване на пешеходните зони.

8. Промяна в модела на опазване и реставрация на старите сгради. Духът и паметта на София отново ще станат ценни.

9. Активно озеленяване на улиците и междублоковите пространства.

10. Въвеждане на стандарт за красива градска среда и ремонти на междублоковите пространства.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 44 − 34 =