Мрежа

Бойко Борисов разкри защо е удължена извънредната епидемична обстановка

0 536

Бойко Борисов разкри защо е взето решението за удължаването на извънредната епидемична обстановка

На заседанието на Министерския съвет днес премиерът Бойко Борисов разкри каква е причината за удължаването на извънредната епидемична обстановка. 

Преди това той заяви, че силата им е в действията и няма да се откажат.

„Останалите могат само да говорят. Когато някой ми заговори за корупция, му показвам софийското метро“, добави още премиерът.

На заседанието стана ясно още, че правителството е решило да удължи извънредната епидемична обстановка в страната до края на септември месец.

Борисов поясни, че пандемията продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и случаите в света вече надхвърлиха 23 милиона, като починалите са над 805 000.

На територията на ЕС заболелите са 2 037 588 случая.

У нас към 24.08.2020 г. регистрираните случаи са 15 287 заболели и 545 починали.

Ръст е отчетен при броя на потвърдените лица на седмична база. За периода 29.06-05.07.2020 това увеличение е двукратно, спрямо изчисления средноседмичен брой.

През периода 10-23.08.2020 година е регистриран съществен спад.

Удължаването на извънредната епидемична обстановка се налага с цел продължаване прилагането на противоепидемичните мерки в обществото. По този начин няма да се позволи претоварване на здравната система преди предстоящия грипен сезон, пише БЛИЦ.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 3 + 6 =